Gamers die dit blog lezen  zullen het waarschijnlijk wel kennen, twitch.tv

Twitch is een site gericht op het streamen van videospellen. Deze blog gaat dus ook niet over films, maar over videogames. Twitch is namelijk de grootste website in het streamen van video games, de site trekt maandelijks bijna één miljoen bezoekers.

Voor de mensen die niet weten wat streamen is, streamen is het rechtstreeks weergeven van media via internet. In het geval van twitch, worden er dus rechtstreeks videospellen gestreamt naar jouw beeldscherm. Streamen via twitch is voor iedereen mogelijk, zie hier een uitleg.

Twitch heeft een groot aanbod aan games, zo is er voor iedereen wat wils. Verdere instructies over de site zijn denk ik niet nodig, op de site kies je een game uit, vervolgens kies je een kanaal van wie je de stream wilt zien en kijken maar.

Nog even voor de duidelijkheid, het is niet zo dat je net als bij het kijken van films wordt doorgelinkt naar een website/bron. Zodra je een spel gekozen hebt kun je kiezen uit een kanaal, het gene wat de persoon speelt kan dus per kanaal verschillen. Zo speelt de ene persoon, stel je kiest Fifa, bijvoorbeeld Ultimate Team en speelt een ander weer Carrière. Of speelt de ene persoon met een “facecam” en de ander niet.

Twitch.tv

Plaats een reactie